Chilikyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Jättegod wokrätt från Thailand där man använder sig av kycklingfärs. Ger ca 560 kcal/pers.

Ingredienser

  • 1-2 gröna chili
  • 1-2 röda chili
  • 1-8 vitlöksklyftor (beroende på hur mycket vitlök man gillar/tål, jag brukar ta 1-2 klyftor)
  • 3 msk druvkärnolja (majs-, el solros går också bra)
  • 400-500 g kycklingfärs
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • ½ msk farinsocker
  • en handfull färska basilikablad
  • Instruktioner

    Dela chilifrukterna och skrapa ur kärnorna. Skala vitlöksklyftorna. Mosa grön chili och vitlök i en mortel eller en mixer. Skär den röda chilin i tunna strimlor. Hetta upp en wok på stark värme och vicka runt oljan. Stek chili/vitlöksmoset i 30 sek. Tillsätt kycklingfärs och stek i 1 min eller tills färsen inte längre är rosa. Häll i den röda chilin, ostronsåsen, fisksåsen och farinsockret. Rör om och woka i 2 min. Rör ner basilikabladen och servera genast. Äggnudlar, bröd och gurksallad är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben