Chilikyckling

Serverar: 4 portioner

Smakrikt, servera gärna till ris och kokt broccoli.

Ingredienser

  • 4 kycklinglår ca 300 g st
  • 1 dl maizenamjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör eller margarin
  • Sås
  • 1 röd paprika
  • 2 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bena ur kycklinglåren, ta bort skinnet samt överflödigt fett. Skär köttet i mindre bitar.
    2. Blanda samman mjöl och kryddor, panera köttbitarna i mjölblandningen.
    3. Smält lite matfett i en stekpanna och bryn köttet.
    4. Skölj, ansa och tärna paprikan.
    5. Blanda samman med resten av ingredienserna till såsen och häll över köttet.
    6. Låt allt stå och småputtra tills köttet är färdigt, ca 10-15 minuter. Späd ev med lite vatten. Servera med ris och broccoli

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben