Chilikyckling med couscous-sallad

Serverar: 4 portioner

Får man inte tag i små kycklingben kan man ta 4 större lår.

Ingredienser

  • 2 tsk olja
  • 1 msk honung
  • 1 ½ tsk chiliflakes
  • 8 kycklingben
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Couscous-sallad
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 röd lök
  • 4 tomater
  • ½ gurka
  • 1 röd paprika
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 dl ljusa russin
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citron
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda olja, honung och chiliflakes. Gnid in kycklingbenen med blandningen. Lägg dem på bakpappersklädd plåt, salta och peppra. Stek mitt i ugnen 35-40 minuter.
    2. Couscous-sallad: Lägg couscousgrynen i en skål. Koka upp vattnet, häll det över grynen och låt dra ca 5 minuter.
    3. Skala och finhacka löken, grovhacka tomaterna. Halvera gurkan, kärna ur och skär i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Hacka myntan.
    4. Blanda couscousen med russin, olivolja, citronskal, citronjuice och salt. Rör couscousen luftigt och tillsätt övriga ingredienser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben