Chilikyckling med ingefära och kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En fredagskvällsfavorit!

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 1 finhackad, gul lök
  • 2 1/2 cm finhackad ingefära
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2-3 msk hett vatten
  • 2 msk chilisås
  • 1-2 tsk chilipulver
  • 1 tsk farin
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • Garnering
  • Chilifrukter
  • Hackade rostade jordnötter
  • Rostade kokosflingor
  • Instruktioner

    Hetta upp olja i en stekgryta. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och låt steka i några minuter. Tillsätt kyckling i bitar och stek under omrörning 7-10 minuter tills den fått färg. Blanda jordnötssmör och vatten och häll över kycklingen tillsammans med chilisås, chilipulver och farin. Rör om i 1-2 minuter så att det blandas väl. Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp under omrörning. Tillsätt salt. Lägg över lock och låt småkoka i 20 minuter eller tills kycklingen är mör. Garnera grytan och servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben