Chilimarinerad kalv med fetaostmousse och grillad potatis.

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Ingredienser

  • 5 st bakpotatis
  • 1,5 kg kalnytterfilé
  • 4 knippen ruccola
  • Marinad
  • 4 msk sirap
  • 4 msk soja
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk sesamfrön
  • 4 st tomater (skållade urkärnarde samt tärnade)
  • 1 st chilifrukt (urkärnad och finhackad)
  • Mousse
  • 300 gr fetaost
  • 4 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Baka potatisen.
    2. Skiva och banka eventuellt ut kalven lite. Blanda ihop marinaden. Lägg i köttet i marinaden och låt marinera i 1 timme. Skiva och blancher potatisen, grilla i en panna.
    3. Passera osten vispa creme fraichen, blanda ihop. Tag köttet från marinaden och stek det på båda sidor efter önskemål.
    4. Servering. Lägg potatisen i botten på tallriken och sedan ruccolan på. Luta köttet emot och toppa med moussen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben