Chilipicklad rödlök

Serverar: 8-10 portioner

Väldigt gott tillbehör till grillat.

Ingredienser

  • ½ dl ättiksprit 12% (eller ¼ dl 24%)
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 röda chilifrukter (av typen "vanlig ICA-chili")
  • 2 rödlökar
  • (Ev. Atamon enl. anvisningar på påsen)
  • Instruktioner

    Skiva lök och chili lövtunt - gärna på mandolin. Blanda samman lök och chili väl i en skål. Lägg vatten, ättika, socker, salt och peppar i en kastrull och låt koka upp. Rör om under tiden så att sockret löses upp. Ställ en lagom stor konservburk (steriliserad) i glas på en fuktig kökshandduk eller trasa (hindrar glaset från att spricka). Lägg i lök-/chiliblandningen i burken och slå på lagen kokande. Sätt på locket direkt och dra åt så att det blir vakuum i burken när lagen kallnar. Efter 12-24 timmar i kylen är löken klar att ätas. Öppnad burk håller 3-4 veckor i kyl. Oöppnad burk håller c:a ett år.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Petmoij 29 juni 2016

    Den här har jag testat hemma hos Boz förr och kan intyga att den är på gränsen till beroendeframkallande. :)

    boz1965 30 juni 2016

    Tack Torckel. :) Jag vet vad du fikar efter, du ska få en burk med dig hem nästa gång vi grillar. ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben