Serverar: 8-10 portioner
Väldigt gott tillbehör till grillat.
Skiva lök och chili lövtunt - gärna på mandolin. Blanda samman lök och chili väl i en skål. Lägg vatten, ättika, socker, salt och peppar i en kastrull och låt koka upp. Rör om under tiden så att sockret löses upp. Ställ en lagom stor konservburk (steriliserad) i glas på en fuktig kökshandduk eller trasa (hindrar glaset från att spricka). Lägg i lök-/chiliblandningen i burken och slå på lagen kokande. Sätt på locket direkt och dra åt så att det blir vakuum i burken när lagen kallnar. Efter 12-24 timmar i kylen är löken klar att ätas. Öppnad burk håller 3-4 veckor i kyl. Oöppnad burk håller c:a ett år.
Den här har jag testat hemma hos Boz förr och kan intyga att den är på gränsen till beroendeframkallande. :)
Tack Torckel. :) Jag vet vad du fikar efter, du ska få en burk med dig hem nästa gång vi grillar. ;)