Chiliräkor med goda små gryn

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fräsch och lättlagad rätt

Ingredienser

  • 3/4 kg räkor med skal
  • 3 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl couscous
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter
  • 3 msk rapsolja
  • 250 gr cocktailtomater
  • 3 msk skuren gräslök
  • ½ dl hackad dill
  • Tillbehör
  • Harissa
  • Lite olja
  • Ruccola
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna.
    2. Koka upp vatten med buljongtärningen. Häll i couscousen och dra kastrullen från värmen och täck med lock och låt stå i 5 min.
    3. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur chilifrukterna och finhacka dem. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och chili tills löken är mjuk men utan att den fått färg.
    4. Dela tomaterna, rör ner dem i löken och låt dem bli varma och falla sönder lite. Tillsätt räkor, dill och gräslök. Blanda röran med couscousen.
    5. Blanda harissan med lite olja och droppa över couscoussalladen vid servering.

    Liknande recept

    4.5
    3 min
    1
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben