Choklad- & aprikosmuffins

Serverar: 16-20 portioner

Choklad och frukt är en säker kombination i alla bakverk. Här är ett med aprikoser.

Ingredienser

  • 1 liten burk konserverade aprikoser (225 g)
  • 175 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Ugn 200°C. Låt aprikoserna rinna av. Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret. Fördela smeten i 20-25 pappersformar, tryck ner en aprikosbit i varje. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben