Choklad- & nötfylld strudel

Serverar: 6 portioner

Denna strudel är något för choklad och nöt fantaster. Den är bara MUMS!!!! Filodeg finns djupfryst i handeln (6 st 50X20 cm)

Ingredienser

  • 150 g osaltat smör, plus extra till bakplåten
  • 225 g blandade hackade nötter
  • 115 g mörk choklad, hackad
  • 115 g mjölkchoklad, hackad
  • 115 g vit choklad, hackad
  • 200 g filodeg, fryst deg ska tinas
  • 3 msk ljus sirap
  • 55 g florsocker
  • Servering
  • Glass
  • Instruktioner

    1. Smöra en bakplåt. Lägg 1 matsked hackade nötter åt sidan. Blanda de tre sorterna hackad choklad.
    2. Lägg ett ark filodeg på en ren kökshandduk. Smält smöret och pensla degarket med det, droppa över lite sirap och strö på lite nötter och choklad. Lägg ett nytt degark ovanpå och upprepa varvningen tills du har använt all deg, choklad och alla nötter.
    3. Ta handduken till hjälp för att rulla ihop strudeln och lägga den på bakplåten. Ringla över lite mer sirap och strö över den sparade matskeden hackade nötter. Grädda strudeln i 190° varm ugn i 20-25 minuter. Lägg över ett ark ugnsfolie om nötterna börjar bli för bruna.
    4. Pudra florsocker över strudeln, skär den i skivor och ät den varm med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben