Choklad- och cheescaketårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

En mäktig och mättande dessert eller tårta till kaffet.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 400 g naturell cream cheese
  • 2 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk lime- eller citronsaft
  • Ett par droppar karamellfärg
  • Till dekoration
  • Marsipankycklingar
  • Instruktioner

    1. Chokladkaka: Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakaopulver och häll ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet.
    2. Sätt ugnen på 200°. Smöra och mjöla en form med löstagbar botten. Häll i chokladsmeten. Ställ in i ugnen i 5 minuter. Vispa ihop ägg, citron, vaniljsocker och socker samt eventuell färg med cream cheese. Rör tills smeten är jämn.
    3. Ta ut formen och häll i cheesecakesmeten, grädda i ca 20 minuter i 200°, tiden är lite beroende på hur stor formen är. Allt ska ha stelnat. Smeten ska fortfarande vara lite lös, lite åt kladdkakshållet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben