Choklad- och cheesecakebakelser med jordgubbar

Serverar: 16 portioner

Härligt kladdiga bakelser där chokladkaka varvas med cheesecake och jordgubbar.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Cheesecakefyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 150 g jordgubbar, färska eller frysta och tinade
  • Dekoration
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält på låg temperatur. Blanda till en jämn smet, dra kastrullen från plattan och låt svalna lite.
    3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör sedan ner chokladsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner i smeten och rör ihop till en jämn massa.
    4. Rör ihop philadelphiaost, ägg och socker till en ganska lös smet.
    5. Varva chokladsmeten och cheesecakefyllningen i muffinsformar. Tryck ner ett par jordgubbsbitar i varje bakelse.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter om du vill ha dem kladdiga, eller 5-10 minuter längre om du vill ha dem genomgräddade. Låt svalna och dekorera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pussesnufsan 12 augusti 2012

    Goda! Men 20 minuter var alldeles för lång tid. Det räckte gott och väl med 15. Sen tycker jag man kan skriva om det ska vara stora muffinsformar eller små och hur mycket smet av varje man ska ha i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben