Citat från Allt om Mat:
Den här kombinationen av choklad och chili är ovanlig men fantastisk. I munnen känns först glassens kyla följd av chilins hetta – en sensationell överraskning. Vi använde torkade piri-piri, som är en mycket liten och het chilifrukt. För att göra glassen behövs en glassmaskin.
Ingredienser
4 dl vatten
250 g strösocker (3 1/2 dl)
rivet skal av 1/2 apelsin
2 kanelstänger
3 krossade kryddpepparkorn
1-2 krossade torkade piri-piri
100 g kakaopulver (1 1/2 dl)
5 dl vispgrädde
6 äggulor
2 msk Triple Sec
eller annan citruslikör
Instruktioner
- 1. Blanda vatten, socker, rivet apelsinskal, kanel, kryddpeppar och chili i en kastrull. Koka upp och låt koka utan lock ca 20 minuter tills hälften är kvar.
- 2. Vispa ner kakaon och sila genom en finmaskig sil. Låt chokladsåsen svalna.
- 3. Koka upp grädde i en kastrull. Rör ihop äggulorna och vispa ner dem i grädden. Värm på svag värme under vispning tills den allra första kokbubblan syns. Häll direkt upp i en skål och låt det svalna.
- 4. Blanda ner chokladsåsen i gräddkrämen och tillsätt Triple Sec.
- 5. Låt alltsammans bli riktigt kallt innan det körs i glassmaskin till en krämig konsistens. Lägg över i en plastskål med tättslutande lock och förvara glassen i frysen.
Liknande recept
Kommentarer (0)