Choklad- och gräddkolarutor

Serverar: 20-30 portioner

Choklad och gräddkola i en samma kaka. Mums!

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 kryddmått gräddkola arom
  • 1 påse gräddkolor, typ Whertes
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2-3 kryddmått gräddkola arom
  • 5-7 droppar gul el. brun hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Krossa gräddkolorna och rör ner krosset.
    3. Grädda i 25-40 minuter, längs ned i ugnen.
    4. Glasyren: Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och aromen, häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om.
    5. Bred ut glasyren över kakan då den svalnat. Garnera med chokladspån eller efter egen fantasi.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben