Choklad- och hallonbollar

Serverar: 40 portioner

En liten bit chokladöverdragen vardagslyx med vacker röd topping.

Ingredienser

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl mörkt muscovadorörsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 50 g mörk choklad, finhackad
  • 7 dl havregryn
  • 1 msk cognac eller äppeljuice
  • 2 msk frystorkade hallon, krossade
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad, smält
  • Frystorkade hallon, krossade
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker smidigt. Blanda ner kakao, choklad, havregryn och cognac/äppeljuice. Vänd sist ner de frystorkade hallonen.
    2. Forma bollar, doppa dem i smält choklad, lägg på bakplåtspapper och garnera gärna med några frystorkade hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben