Choklad- och halloncupcakes

Serverar: 10 portioner

Goda cupcakes med mycket olika smaknyanser.

Ingredienser

  • Muffins
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl kakao
  • 25 g choklad
  • 1 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 50 g smör eller margarin
  • Glasyr
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 dl florsocker
  • ½ dl hallon
  • 10 droppar citronsaft
  • Toppning
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 dl florsocker
  • 25 g choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt, och kakao. Rör om och blanda väl. Hacka chokladen och tillsätt den.
    3. Vispa ihop ägg, mjölk och smöret i ca 1 minut. Rör ner ägg vispen i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela i muffinsformarna.
    4. Grädda i 15-20 min i mitten av ugnen, små muffins ca 15 min.
    5. Tips: grädda gärna i dubbla pappersformar för att få bättre höjd på muffinsen!
    6. Om men vill kan man ta och gröpa ur ett litet hål i varje muffins och sedan fylla hållet med notella, notkräm eller nougat.
    7. Glasyr: Lägg smöret i en skål, rör luftigt och sikta i florsockret. Rör blandningen slät. Tina hallonen och mosa dem med en gaffel, Tillsätt hallonen och blanda väl. ta ca en tsk på varje muffins.
    8. Toppning Lägg smöret i en skål, rör luftigt och sikta i florsockret. Rör blandningen slät. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben