Choklad- och hallonkaka

Serverar: 6 portioner

Choklad och hallon utgör en underbar kombination i denna sammetslena och saftiga kaka som innehåller 251 kcal/bit.

Ingredienser

  • 3 dl färska eller frysta hallon
  • 3 msk kakao
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 mosad banan
  • 1½ dl råsocker
  • 5 äggvitor
  • 3 dl fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Om du använder färska hallon så lägg dem på ett bakplåtspapper på en bricka och frys dem tills de är fasta.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en fyrkantig form, 20x20 cm, med bakplåtspapper.
    3. Blanda kakao och lättmjölk väl i en stor skål så att alla klumpar försvinner. Rör ner den mosade bananen och sockret och rör om tills allt är väl blandat.
    4. Vispa äggvitorna i en ren metallskål till ett fast skum. Vänd ner kakaoblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda ner mjölet med en slev.
    5. Vänd ner bären och häll kaksmeten i den förberedda formen. Grädda 30-35 minuter tills kakan är mörk och fast. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen 10 minuter. Ta loss kakan från formen, sikta över florsocker och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben