Choklad- och hallontårta med lakritsfyllning

Serverar: 12-14 portioner

Kombinationen av choklad, hallon, lakrits och grädde är fantastiskt god.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör, smält
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g hallon, färska
  • Fyllning
  • 25 g smör
  • 150 g salmiakkichoklad (Fazer)
  • 100 g färskost, t ex Philadelphia
  • 3 msk florsocker
  • Garnering
  • Ca 2 dl vispgrädde, vispad
  • Färska hallon
  • Riven choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en skål. Rör ner mjölblandningen och hallonen i smeten. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den kallna i formen. Dela kakan på mitten så att du får två bottnar.
    3. Fyllning: Smält smör och salmiakkichoklad över vattenbad. Blanda ner färskosten och florsocker så att det blir en slät smet. Kyl ner fyllningen i kylskåpet. Bred ut den på den ena bottnen och lägg på den andra.
    4. Garnering: Bred ut hälften av grädden på kakan och spritsa andra hälften som en kant runt kakan. Fyll mitten av kakan med färska hallon och riv över lite choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben