Choklad- och hasselnötstårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Saftig tårta med rik chokladsmak, glutenfri

Ingredienser

  • 300 g hela hasselnötskärnor
  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk kakao
  • 200 g flytande margarin
  • 1 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 5 drp citron
  • Instruktioner

    Mixa nötterna fint i matberedare, bryt chokladen i bitar kör i mixern tillsammans med nötterna tillsätt kakao, margarin och socker och mixa krämigt. Tillsätt äggulorna, mixa. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med 5 drp citron. Vänd ner äggvitorna i chokladsmeten. Fyll smeten i smord teflonform med löstagbara kanter. Grädda i ugnsvärme 175 grader ca 30 min, prova med sticka. Ställ kallt i kyl/frys ett par timmar innan servering. Pudra med florsocker ovanpå vid servering, garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben