Choklad- och ingefärskakor

Serverar: 40 portioner

Har inte provat dessa kakor ännu. Men ska göra dem på jobb och återkommer med kommentar om dem. I stället för att kavla ut degen, kan man göra det enkelt för sig och rulla små bollar och platta ut dem med handen.

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 8 msk strösocker
  • 50 g finhackad mörk choklad
  • 50 g finhackad syltad ingefära
  • Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 4 tsk kakaopulver
  • En smörklick
  • Instruktioner

    Knåda ihop smör och mjöl och tillsätt socker, choklad och ingefära. Arbeta degen med fingrarna tills blandningen blir jämn. Stjälp upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut den tunt. Sporra eller skär degen i ca 20 stycken 6 cm stora rutor. Lägg kakorna på smorda bakplåtar och grädda dem i 200°C 10-12 minuter eller tills de är guldbruna. Lägg dem att kallna på bakgaller. Sikta ihop florsocker och kakao till glasyren i en skål. Tillsätt smör och 2 msk varmt vatten och blanda till en jämn smet. Doppa halva kakorna i glasyren och låt dem torka på bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben