Choklad- och ingefärspaj

Serverar: 10 portioner

Syltad ingefära och mörk choklad är en lyckad kombination.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk mald ingefära
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • Chokladfyllning
  • 250 g mörk choklad
  • 2 msk ingefärssirap (från bruken med syltad ingefära)
  • 75 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl finhackad syltad ingefära
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda smör, socker, ingefära och mjöl i en matberedare eller mixer och kör till en smulig massa. Blanda ner äggulorna och kör snabbt ihop till en deg. tryck ut degen i botten och upp på kanterna i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter, låt det kallna.
    4. Chokladfyllning: Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en tjockbottnad kastrull tillsammans med ingefärssirap och smör. Låt det smälta på låg värme eller i vattenbad, rör om då och då. När allt är smält, blanda ner grädden lite i taget. Häll blandningen i det gräddad pajskalet, strö på finhackad syltad ingefära.
    5. Låt pajen stelna, helst i kyl men den ska inte vara för kall när den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben