Choklad- och jordgubbsmousse

Serverar: 4 portioner

Det går inte att motstå den här sammetslena desserten med fluffig choklad och söt jordgubbsmousse.

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 1 separerat ägg
  • 1 dl grovt hackad mörk choklad
  • 2 ½ dl lätt crème fraiche, rumstempererad
  • 250 g jordgubbar, ansade och grovt hackade
  • 3 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa en äggvita till ett vitt skum. Lägg chokladen i en värmesäker skål över en kastrull med sjudande vatten. Se till så att botten av skålen inte nuddar vattnet. Rör om ofta tills chokladen har smält, ta av från värmen.
    2. Rör ner en äggula i chokladen och vänd ner den vispade äggvitan. Blanda ner hälften av crème fraichen och skeda upp moussen i fyra glas. Kyl tills fast.
    3. Lägg jordgubbar och florsocker i en mixer och mixa till en slät puré.
    4. Vispa ner 2 msk crème fraiche i jordgubbspurén och vänd ner resten. Vispa den återstående äggvitan till ett vitt skum och vänd ner i jordgubbskrämen. Portionera upp jordgubbskrämen i glasen och kyl tills fast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben