Choklad- och jordnötsskorpor

Serverar: 45 portioner

Jättegoda skorpor med choklad och jordnötter.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl salta jordnötter
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Rör smöret mjukt tillsammans med strösockret. Rör i ett ägg i taget och blanda till en jämn smet. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smöret och knåda ihop till en deg. Hacka jordnötterna och chokladen ganska grovt och knåda in i degen. Dela degen i fyra delar och rulla ut varje del till en rulle. Lägg rullarna med jämna mellanrum på en plåt klädd med bakplåtspapper, och platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 min.
    2. Låt dem svalna lite och skär dem sedan i tjocka skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben