Choklad- och kokosstubbe

Serverar: 12-14 portioner

Rulltårtor är festliga och enkla att baka. Denna innehåller krämig chokladkräm inlindad i en saftig kokos- och chokladrulle.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • ½ dl vatten
  • 1 dl riven kokos
  • Chokladsmörkräm
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 äggulor
  • 1½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Garnering
  • Florsocker
  • 20 g mörk choklad, smält
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner det ihop med vattnet i äggsmeten. Vänd till sist ner kokos i smeten. Bred ut smeten jämnt på en plåt med ett bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper, dra av papperet och låt bottnen kallna under en bakduk.
    3. Chokladsmörkräm: Blanda ihop smör och äggulor med en elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa lite till.
    4. Bred ut krämen jämnt på bottnen. Rulla ihop bottnen från långsidan till en rulle. Förvara rullen i kylen inlindad i ett bakplåtspapper med skarven nedåt.
    5. Pudra florsocker på rullen och ringla smält choklad över den vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben