Choklad- och mandelmuffins

Serverar: 22 portioner

Mycket goda

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1 tks bakpulver
  • Garnering
  • 125 g mandelmassa
  • 50 g vit blockchoklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda ner kakao, vanillinsocker och salt. Tillsätt till sist vetemjöl och bakpulver och rör smetenslät. Fy bakformar av aluminium till 2/3 med chokladsmet. Grovriv mandelmassan och strö denna över formarna. Grädda muffinsarna i ca 12 minuter. Eventuellt behöver de täckas i slutet av gräddningen för att mandelmassan inte ska bli för mörk. Hacka den vita blockchokladen grovt och strö den över kakorna medan de ännu är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben