Choklad- och mintrutor

Serverar: 16 portioner

För dig som älskar mint finns dessa rutor - de är så mintiga som bara rawfood kan lyckas med! Mint deluxe helt enkelt.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl mandlar
  • 3 dl valnötter
  • 20 medjooldadlar
  • 1½ dl kakao
  • ½ dl kakaonibs
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Fyllning
  • 7 dl kokosflingor
  • 2 dl kallpressad kokosolja
  • 1 dl honung
  • ½ dl vatten
  • 5-15 droppar pepparmyntsolja (mängd beroende på kvaliteten på oljan)
  • Garnering
  • Kakaonibs
  • Instruktioner

    1. Mixa alla ingredienser till bottnen i en matberedare tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen i en fyrkantig springform.
    2. Mixa kokosflingor till ett kokossmör i en höghastighetsmixer eller matberedare. Detta gör du att enbart mixa kokosflingor tills de blir flytande. det tar mellan 5 och 15 minuter beroende på kvaliteten på din maskin. Stanna maskinen och skrapa ner kokosflingorna flera gånger.
    3. När kokossmöret är klart tillsätter du resterande ingredienser och mixar igen. Häll fyllningen ovanpå bottnen. Toppa eventuellt med kakaonibs. Ställ in i frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben