Choklad- och myntakaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

mmhh...

Ingredienser

  • Deg
  • 4 ägg
  • 125 g strösocker
  • 100 g vetemjöl
  • 25 g kakaopulver
  • Creme
  • 3 äggulor
  • 100 g strösocker
  • 6 dl vispgrädde 38%
  • 1 påse färsk Legro mynta
  • 5 blad gelatin
  • Pynt
  • Färsk Legro mynta
  • Mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Tillagning: -Deg: Vispa ihop ägg och socker i ett vattenbad till en lätt smet. Vänd ner mjöl och kakao i äggsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter och baka kakan i ugn i 20 min. på 180°C.
    2. -Kräm: Vispa äggulorna med socker. Värm upp hälften av grädden och hackad mynta till 50°C i en gryta. Blanda ihop äggsmeten med grädden och värm upp till 80°C i 4 min. (det ska inte koka). Kyl av och lägg i gelatinblad när krämen är 50°C varm. Kyl av ytterligare till rumstemperatur.
    3. -Vispa resten av grädden. Blanda ner grädden i myntakrämen och ställ det åt sidan.
    4. -Dela kakbottnen i två på längden. Lägg den första halvan i en större form med löstagbara kanter, lägg sedan på kräm, botten och kräm igen. Gör en slät yta.
    5. -Ställ kakan i kylskåp i 2 timmar. Dekorera med mynta och chokladspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben