Choklad- och nötmaränger

Serverar: 12 portioner

Goda maränger som är knapriga på utsidan och sega inuti!

Ingredienser

  • 2 dl hasselnötter
  • 3 äggvitor
  • En nypa salt
  • 2 dl florsocker
  • 50 gram mörk choklad eller blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Gnugga bort skalet så gott det går i en kökshandduk eller liknande. Grovhacka nötterna.
    3. Vispa äggvitorna med saltet i en bunke med elvisp tills det skummar. Tillsätt florsockret 1 msk i taget. Vispa till en relativt fast smet i cirka 5 minuter. Rör ned de grovhackade hasselnötterna.
    4. Smält chokladen och häll den i smeten. Rör om 1-2 gånger så att smeten blir randig, inte jämnt brun. Klicka smeten på bakplåtspapper på plåt med hjälp av matskedar, med cirka 5 cm mellanrum mellan klickarna. Det blir 12 stycken. Ställ in plåten i mitten av ugnen i cirka 55 minuter.
    5. Låt marängerna svalna på plåt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben