Goda maränger som är knapriga på utsidan och sega inuti!
Ingredienser
2 dl hasselnötter
3 äggvitor
En nypa salt
2 dl florsocker
50 gram mörk choklad eller blockchoklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 125 grader.
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Gnugga bort skalet så gott det går i en kökshandduk eller liknande. Grovhacka nötterna.
Vispa äggvitorna med saltet i en bunke med elvisp tills det skummar.
Tillsätt florsockret 1 msk i taget. Vispa till en relativt fast smet i cirka 5 minuter.
Rör ned de grovhackade hasselnötterna.
Smält chokladen och häll den i smeten. Rör om 1-2 gånger så att smeten blir randig, inte jämnt brun.
Klicka smeten på bakplåtspapper på plåt med hjälp av matskedar, med cirka 5 cm mellanrum mellan klickarna. Det blir 12 stycken. Ställ in plåten i mitten av ugnen i cirka 55 minuter.