Choklad- och nougatkladdkaka

Mmmmmmm så gott.

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g smält margarin
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 250 g Odense nougat
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Smält margarin och blockchokladen på svag värme, låt svalna.
    3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver noga i en annan bunke.
    4. Rör försiktigt ner den av svalnade chokladen i ägg smeten. Vänd ner mjölblandningen med varlig hand så smeten blir slät.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, storlek ca 24 cm.
    6. Tag halva paketet nougat och skär i små fyrkanter (1x1 cm) och stick ner i smeten.
    7. Grädda i ca 15 minuter. Den ska vara kladdig, den tar ihop när den har varit i kylskåpet ett tag.
    8. Lägg resterande nougat (som skärs i skivor) på den varma kakan när den kommer ut ur ugnen, bred ut nougaten efter ett tag. Ställ i kylskåpet så nougaten får ta ihop.
    9. Dekorera efter tycke och smak, jag blev helnöjd med min dekoration.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben