Choklad- och päronpaj

Serverar: 8 portioner

En riktigt fyllig paj med söta päron

Ingredienser

  • 1½ dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 150 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 3 ägg
  • ½ tsk kanel
  • 4 päron
  • Servering
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Mixa snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen i en mixer. Tryck ut degen tunt i portionsformar. Ställ in i kylen i minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 180 grader.
    3. För att inte pajdegen ska försvinna från kanterna när du förgräddar pajdegen så lägg aluminiumfolie ovanpå. Grädda pajdegen i 10 minuter.
    4. Smält choklad och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i grädde, socker, kanel och ägg. Skär päronen i skivor.
    5. Ställ skivorna i pajformarna. äll på chokladfyllningen och grädda pajerna mitt i ugnen i 30 minuter.
    6. Servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben