Choklad- och päronpaj
Serverar:
8 portioner
En riktigt fyllig paj med söta päron
Ingredienser
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
200 g mjukt smör
1 ägg
Fyllning
150 g mörk choklad
50 g smör
1 dl vispgrädde
½ dl socker
3 ägg
½ tsk kanel
4 päron
Servering
Vaniljsås
Instruktioner
Mixa snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen i en mixer. Tryck ut degen tunt i portionsformar. Ställ in i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
För att inte pajdegen ska försvinna från kanterna när du förgräddar pajdegen så lägg aluminiumfolie ovanpå. Grädda pajdegen i 10 minuter.
Smält choklad och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i grädde, socker, kanel och ägg. Skär päronen i skivor.
Ställ skivorna i pajformarna. äll på chokladfyllningen och grädda pajerna mitt i ugnen i 30 minuter.
Servera med vaniljsås.
Liknande recept
Choklad- och pekannötbiscotti
5
1 h
40
3
Choklad- och apelsinkaka med kokos
3
1
Choklad- och jordgubbsmuffins
1 h
12
Choklad- och yoghurtkräm med frukt och bär
4.8
4
5
Choklad- och jordnötsrutor
4
30 min
8
Choklad- och ananasrutor
24
2
Choklad- och mandelkaka
1 h 15 min
1
Choklad- och arraksrutor med nougat och dajm
4.9
8
Lättgjorda choklad- och jordnötscookies
45 min
40
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!