Choklad- och pecannötcookies

Serverar: 50 portioner

Ljuvliga!

Ingredienser

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl brun farin, strö
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl pecannötter, grovhackade
  • 1 dl mörk choklad 70%, grovhackad
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ krm salt
  • 1 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader.
    2. Rör smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt med elvispen i en skål. Tillsätt äggen ett i sänder och blanda ordentligt.
    3. Blanda nötter, choklad, mjöl, bakpulver, salt och kakao i en skål. Rör ner mjölblandningen i smeten.
    4. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Ge kakorna utrymme för de jäser upp under gräddningen. Hur många kakor det blir beror på hur stora klickar du gör. Cirka 2 msk blir stora, fina cookies. Platta till smeten något.
    5. Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben