Choklad- och pekannötsbakelse med ananassallad och limecurdglass

Serverar: 4 portioner

Krämig och kladdig bakelse med sötsyrliga tillbehör, blir en perfekt avslutning på en god middag.

Ingredienser

  • Chokladbakelse
  • 25 g smör
  • ½ dl pekannötter
  • 2½ msk vetemjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1½ msk kakao
  • 1/4 krm salt
  • 1 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 4 små aluminiumformar
  • Ananassallad
  • ½ ananas
  • 1 lime
  • 2 msk rårörsocker
  • 2 passionsfrukter
  • Glass
  • ½ liter vaniljglass
  • 4 msk limecurd
  • Garnering
  • 1 kruka mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smält smöret. Hacka nötterna grovt. Blanda mjölet med vaniljsocker, kakao och salt. Rör ihop ägg och socker - vispa inte. Blanda ner mjölblandningen och smöret. Vänd ner nötterna. Sätt formarna på en plåt och klicka ner smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8 minuter.
    3. Ananassallad: Skala och skär ananasen i tunna skivor eller små tärningar. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften och blanda med sockret. Rör om då och då tills sockret löst sig. dela och pressa i passionsfrukterna.
    4. Glass: Låt glassen tina lite. Vispa den mjuk och vänd försiktigt ner lime curd.
    5. Ta ur chokladbakelsen ur formen och servera med limecurd glass, ananas och passionsfrukt. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben