Serverar: 20 portioner
En enklare choklad- och pekannötskaka som bakas i en liten långpanna. Till en vanlig braspanna 35x40 cm, gör dubbelsats.
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en låg bakform, 23 x 23 cm, och klä botten med smörpapper. Lägg smöret eller margarinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Sikta ner mjölet och bakpulvret i skålen. Tillsätt äggen och vispa tills blandningen är luftig och krämig. Rör ner mjölken och den hackade chokladen och häll smeten i den smorda och klädda formen. Jämna till ytan. Strö pekannötshalvorna över och grädda i 40-45 minuter eller tills kakan känns fast i mitten. Gör glasyren. Ringla 3 msk av lönnsirapen över kakan. Blanda majsenamjölet i en liten kastrull med vattnet. Rör ner citronsaften och resten av lönnsirapen. Koka upp under ständig omrörning. Låt svalna i 5 minuter. Skeda eller pensla glasyren över kakan. Servera skuren i rektanglar.