Choklad- och romrussinmousse

Serverar: 4 portioner

Mums! Du bör använda en mörk rom som kan matcha den mörka chokladen.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, ca 70%
  • 2 msk mörk lagrad rom
  • 3 msk russin
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • Russin till garnering
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden.
    2. Smält chokladen och tillsätt rom och russin.
    3. Rör ner äggulorna en och en i chokladsmeten. Var försiktig så att den inte skär sig. Rör ner sockret. Vänd ner den vispade grädden i chokladsmeten. Ställ i kylen en stund.
    4. Servera i koppar eller glas. Garnera med lite extra russin på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben