Choklad- och vaniljbitar

Serverar: 1-5 portioner

Smarrigt till de flesta tillfällena! :)

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1½ kaka blockchoklad
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smör och choklad i vattenbad, dvs i en skol över kokande vatten, eller smält i mikron. När allt har smält, rör du i socker och vaniljsocker. Rör så äggen och mjölet med resten. Häll smeten i en smord form, gärna fyrkantig.
    2. Grädda i ugnen i ca 30 min i 180 grader. Kakan ska vara lite kladdig! Låt den svalna och skär i önskat stora kvadrater.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Linna5 24 maj 2012

    Hur stor är en kaka blockchoklad? Jag bor i Frankrike och här är det lika vanligt med 100 g som med 200 g...

    Sofie92 24 maj 2012

    Det ska vara en på 200 g :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben