Choklad- och vinbärsrutor

Lätt och snabbt. Bra att ha i frysen. Går att variera med andra bär eller sylt, med eller utan kakao.

Ingredienser

  • 200 g smält smör
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3-4 msk kakao
  • ca 2 dl röda vinbär (eller efter tycke och smak)
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Lägg i sockret och rör om. Tillsätt äggen och blanda väl. Sikta sedan ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
    2. Smeten hälls i bakplåtspappers klädd långpanna. Lägg därefter i vinbären.
    3. Gräddas mitt i ugn i 175 grader 25-30 minuter. Lät kakan kallna under plåten. Skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben