Chokladkaka med färska jordgubbar och vaniljgrädde

Serverar: 8 portioner

Chokladkaka tröttnar man aldrig på. Jordgubbar och vispad grädde passar perfekt till

Ingredienser

  • Chokladkaka
  • 100 g smör
  • 100 g choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 110 g vetemjöl
  • 1 dl hasselnötkärnor
  • Till servering
  • Grädde
  • Vaniljsocker
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och choklad. Hacka nötterna grovt. Blanda allt och rör i vetemjöl. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i cirka 15 minuter.
    2. Låt svalna och servera med jordgubbar och vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sokis 28 april 2010

    går det bra att göra kakan utan nötter?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben