Chokladkaka med färska jordgubbar och vaniljgrädde

Chokladkaka tröttnar man aldrig på. Jordgubbar och vispad grädde passar perfekt till!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 110 g vetemjöl
  • 1 dl hasselnötkärnor
  • Till servering
  • Grädde
  • Vaniljsocker
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och choklad. Hacka nötterna grovt. Blanda allt och rör i vetemjöl. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna och servera med jordgubbar och vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben