Chokladkaka snabb, underbart god och kan göras glutenfri

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Det här receptet är från början ur "Nya annas mat" och heter Eksta chokladkaka. Denna kaka vinner med hästlängder över alla andra kladdkakor som finns. Inte nog med det är den minst lika god att göra glutenfri! Den är även billig, enkel och kan göras till alla tillfällen på året. Gör pappershjärtan och lägg ovanpå och sila lite florsocker över till alla hjärtans dag, eller garnera med kycklingar vid påsk, eller gör siffror och lägg ovanpå till en födelsedag!

Ingredienser

  • 100 g smör/margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl glutenfri fin mix alt. vetemjöl
  • 3/4 dl siktad kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175°C, Vid form som är 20 cm i diameter: 24 min i ugnen Vid form som är 23 cm i diameter: 21 min i ugnen
    2. - Smält smöret o ställ åt sidan. - Smörj o bröa formen (om man vill göra glutenfri kan man ta lite glutenfritt mjöl och skaka runt, fungerar utmärkt) - Vispa ägg o socker pösigt o blanda med det smälta smöret - Blanda de torra varorna i separat skål, viktigt att sikta i kakaon. - Blanda den torra blandningen med den blöta blandningen. - Häll ner i kakform (sån med löstagbar kant) o grädda exakt enl anvisning, då blir den som bäst! Låt svalna och ät med grädde eller bara som den är. Den blir nästan ännu godare om den får stå i kyl i någon dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Matlotta 28 mars 2010

    Den här kakan var mycket god och enkel att göra uppskattades av alla i familjen Den kommer att göras flera gånger

    Rekceb 7 augusti 2011

    Super! Lika god som kladdkakor med vetemjöl. Tog även mjölkfritt smör o det blev jättebra.

    5795 7 april 2015

    Tack för detta underbara recept :) supert!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben