Chokladkaka snabb, underbart god och kan göras glutenfri
Det här receptet är från början ur "Nya annas mat" och heter Eksta chokladkaka. Denna kaka vinner med hästlängder över alla andra kladdkakor som finns. Inte nog med det är den minst lika god att göra glutenfri! Den är även billig, enkel och kan göras till alla tillfällen på året. Gör pappershjärtan och lägg ovanpå och sila lite florsocker över till alla hjärtans dag, eller garnera med kycklingar vid påsk, eller gör siffror och lägg ovanpå till en födelsedag!
Ingredienser
100 g smör/margarin
2 ägg
2 dl socker
1 dl glutenfri fin mix alt. vetemjöl
3/4 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Ugn: 175°C,
Vid form som är 20 cm i diameter: 24 min i ugnen
Vid form som är 23 cm i diameter: 21 min i ugnen
- - Smält smöret o ställ åt sidan.
- Smörj o bröa formen (om man vill göra glutenfri kan man ta lite glutenfritt mjöl och skaka runt, fungerar utmärkt)
- Vispa ägg o socker pösigt o blanda med det smälta smöret
- Blanda de torra varorna i separat skål, viktigt att sikta i kakaon.
- Blanda den torra blandningen med den blöta blandningen.
- Häll ner i kakform (sån med löstagbar kant) o grädda exakt enl anvisning, då blir den som bäst! Låt svalna och ät med grädde eller bara som den är. Den blir nästan ännu godare om den får stå i kyl i någon dag.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Den här kakan var mycket god och enkel att göra uppskattades av alla i familjen Den kommer att göras flera gånger
Super! Lika god som kladdkakor med vetemjöl. Tog även mjölkfritt smör o det blev jättebra.
Tack för detta underbara recept :) supert!