Chokladkladdkaka
Serverar:
16 portioner
Tid:
50 minuter
Försvinnande god!
Ingredienser
4 dl strösocker
1 krm stötta havssaltflingor (Maldon Sea Salt)
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 3/4 dl solrosolja, knappt
3 ägg
Instruktioner
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt oljan och äggen och rör hastigt ihop till en jämn smet. OBS! Rör för hand, inte med elvisp!
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten eller i en silikonform (den behöver inte smörjas).
Grädda på nedersta falsen i 150 grader i ca 40 min. Låt kakan kallna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde och mandarinklyftor.
Liknande recept
Chokladkladdkaka med julkryddor
4
25
Chokladkladdkaka med pinjenötter
8-10
Chokladkladdkaka
12
Vit chokladkladdkaka med lakrits
3.8
8-10
3
Citroladkaka
Chokladrutor med solroskärnor
5
20
Chokladkladdkaka med pinjenötter
30 min
8-10
Chokladkladdkaka med tryffel
30 min
10-12
1
Chokladkladdkaka
30 min
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!