Chokladkladdkaka

Serverar: 16 portioner

Tid: 50 minuter

Försvinnande god!

Ingredienser

  • 4 dl strösocker
  • 1 krm stötta havssaltflingor (Maldon Sea Salt)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 3/4 dl solrosolja, knappt
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt oljan och äggen och rör hastigt ihop till en jämn smet. OBS! Rör för hand, inte med elvisp!
    2. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten eller i en silikonform (den behöver inte smörjas).
    3. Grädda på nedersta falsen i 150 grader i ca 40 min. Låt kakan kallna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde och mandarinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben