Chokladkladdkakor

Serverar: 24 portioner

Kladdkaka möter cookie. Så goda att man inte tror det är sant.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad, ca 45% kakaohalt
  • ½ vaniljstång
  • 1½ msk espressokaffe
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl farinsocker
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 ägg
  • ½ tsk Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt choklad i bitar och smält i en skål över vattenbad eller i mikro. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Ta chokladen från värmen. Tillsätt fröna i chokladen tillsammans med kaffet. Blanda runt och låt stå.
    2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och ½ tsk salt i en skål. Vispa smör, socker och farinsocker lätt och pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.
    3. Tillsätt chokladsmeten, lite i taget under vispning, tills det är slätt. Sänk hastigheten och blanda ner mjölblandningen. Låt vila i 10 minuter.
    4. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med hjälp av en sked, ca 4 cm ifrån varandra. Grädda i ugnen 10-12 minuter. Låt kakorna svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nallepuh73 14 maj 2010

    Läste också detta recept i tidningen Buffe med kocken Marcus och blev så sugen att testa detta goda recept..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben