Chokladparfait med svarta vinbär

Serverar: 10 portioner

Sött och syrligt. Mörk choklad och syrliga vinbär är en mycket god smakkombination. Här i en parfait.

Ingredienser

  • Svartvinbärsrippel
  • 1 dl svarta vinbär
  • 2 msk vatten
  • 2 msk socker
  • Chokladparfait
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl socker
  • 150g + 25 g hackad mörk choklad, 54-68%
  • Instruktioner

    1. Koka upp vinbär, vatten och socker i en rostfri kastrull. sjud ett par minuter och dra av kastrullen från plattan. Låt svalna.
    2. Vispa upp grädden lätt. Vispa upp äggulor och socker till ett ljust skum i en separat bunke. Hacka och smält 150 g choklad. Vispa hastigt ner chokladen i äggsmeten och vänd i grädden.
    3. Häll upp chokladparfait i en terrinform och ringla svartvinbärsrippel mellan varven. Ringla lite på ytan också och strö över 25 g hackad choklad.
    4. Ställ in formen i frysen minst 5-6 timmar. Täck med plastfolie om parfaiten ska stå längre i frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben