Chokladrutor med svarta vinbär och kolagrädde

Serverar: 15 portioner

Choklad och vinbär är en god kombination. Med len vispad grädde blandad med dulce de leche blir detta en smarrig fikafavorit!

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 dl svarta vinbär
  • Kolagrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl karamelliserad mjölk (finns att köpa i matbutiker, se till att den är sötad)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Rör ner smör, mjöl, kakao, bakpulver och salt.
    3. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Strö över vinbären. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna.
    4. Vispa grädden och vänd ner den karamelliserade mjölken.
    5. Skär kakan i rutor och servera dem med en klick kolagrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben