Chorizokorv med couscous

Serverar: 4 portioner

Välj din favoritkorv

Ingredienser

  • 300-400 g kryddig korv, typ chorizo
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 2 cm färsk ingefära
  • ca 400 g rotfrukter, t ex 2-3 morötter, 1 palsternacka och en bit rotselleri
  • 2 tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • ca 1 msk kryddig sås, typ hot chilisås eller ett par droppar tabasco
  • 3 dl couscous
  • 4 dl kokande vatten
  • 1 tsk salt
  • Persilja
  • Instruktioner

    Skär korven i knubbiga bitar. Skala och hacka löken, skala och finhacka vitlöken och ingefäran. Skala och skär rotfrukterna i bitar eller tärningar. Skär tomaterna i bitar. Smält lite fett i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära några minuter under omrörning. Blanda ner korven och rotfrukterna och fräs ytterligare några minuter. Rör i tomater, buljong och kryddsås. Koka upp och sjud under lock på svag värme tills rotfrukterna är lagom mjuka, ca 15 minuter. Mät upp couscous i en skål. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll den över couscousen, lägg på lock och låt stå 5 minuter. Smaka av grytan och strö hackad persilja över. Rör om i couscousen med en gaffel. Fördela den på varma tallrikar med korv och grönsaker ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben