Chunky monkey semifreddo

Serverar: 8 portioner

Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en fantastiskt god och lättlagad glass.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 färsk vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g valnötter
  • 3 mogna bananer
  • 150 g mörk kvalitetschoklad
  • 8-10 maränger
  • 2 msk ljus rom, valfritt
  • Instruktioner

    1. Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggulorna med hälften av sockret och frön från den urskrapade vaniljstången vitt och poröst i en bunke.
    2. Vispa grädden fluffig. Vispa äggvitorna med resterande socker till ett hårt vitt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten.
    3. Rosta nötterna i en torr och het stekpanna och låt svalna helt. Tärna 2 av bananerna i småbitar och mosa den tredje.. Blanda dem med den vispade grädden Vänd ner i glassmeten. Hacka choklad och nötter grovt.
    4. Krossa marängerna grovt och vänd ner maräng, nötter och choklad i glassmeten. Smaksätt ev med rom.
    5. Häll glassmeten i en ugnsform, skål eller plastbytta och frys den i 3-4 timmar så att den är halvfryst i mitten. Låt den inte bli stenhård. Om den ändå blivit det se då till att tina den långsamt i kylen innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben