Ciabatta

Serverar: 6 portioner

Satsen ger 6 ciabatta. Bakproceduren tar 2 dagar men är ändå ganska enkel.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 1/2 tsk jäst (ev. pulverjäst)
  • 2 dl kallt vatten
  • 3.5 dl specialvetemjöl
  • Dag 2
  • 2 tsk jäst
  • degen från dag 1
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 4 dl specialvetemjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    Dag 1: Rör ihop ingredienserna och låt degen jäsa övertäckt med platsfolie i kylskåp i minst 12 timmar. Dag 2: Rör ihop alla ingredienser utom degen från dag 1. Blanda ner degen från dag 1 och arbeta dagen så lite som möjligt. Låt jäsa i rumstemperatur i 2 till 3 timmar.Lägg upp degen i 6 lika stora, avlånga bröd på en plåt med mjölat bakpapper på. Mjöla bröden ovanpå och låt jäsa 1 timme. Värm ugnen till 275 grader. Grädda strax under mitten av ugnen i 15-20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 250 grader när bröden sätts in.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben