Serverar: 6 portioner
Satsen ger 6 ciabatta. Bakproceduren tar 2 dagar men är ändå ganska enkel.
Dag 1: Rör ihop ingredienserna och låt degen jäsa övertäckt med platsfolie i kylskåp i minst 12 timmar. Dag 2: Rör ihop alla ingredienser utom degen från dag 1. Blanda ner degen från dag 1 och arbeta dagen så lite som möjligt. Låt jäsa i rumstemperatur i 2 till 3 timmar.Lägg upp degen i 6 lika stora, avlånga bröd på en plåt med mjölat bakpapper på. Mjöla bröden ovanpå och låt jäsa 1 timme. Värm ugnen till 275 grader. Grädda strax under mitten av ugnen i 15-20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 250 grader när bröden sätts in.
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Skördefest i Lund
Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...
Gott av kyckling
Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...