Jäs gärna degen i kylskåpet under natten.
Ingredienser
25 g jäst
7 dl kallt vatten
1 msk honung
½ dl olivolja
10 - 11 dl vetemjöl special
1 ½ dl durumvete
4 tsk salt
Instruktioner
- Smula jästen och rör ut den med vatten, honung och olja.
- Tillsätt de bägge mjölsorterna.
- Arbeta degen i maskin i 16 min. utan salt. Tillsätt salt och blanda i 5 min till.
- Låt degen jäsa under plast i minst 2 tim. eller helt i kylen över natten.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Platta ut den till en fyrkant ca. 30x40 cm. Dela degen i 8 delar och lälgg den sedan på bakpappersklädda plåtar.
- Jäs i ca. 1 tim. till dubbel storlek. Värm ugnen till 225 grader.
- Grädda bröden i ca. 25 min. Låt svalna på galler utan bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Skördefest i Lund
Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...
Gott av kyckling
Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...