Ciabatta

Serverar: 8 portioner

Jäs gärna degen i kylskåpet under natten.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 7 dl kallt vatten
  • 1 msk honung
  • ½ dl olivolja
  • 10 - 11 dl vetemjöl special
  • 1 ½ dl durumvete
  • 4 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och rör ut den med vatten, honung och olja.
    2. Tillsätt de bägge mjölsorterna.
    3. Arbeta degen i maskin i 16 min. utan salt. Tillsätt salt och blanda i 5 min till.
    4. Låt degen jäsa under plast i minst 2 tim. eller helt i kylen över natten.
    5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Platta ut den till en fyrkant ca. 30x40 cm. Dela degen i 8 delar och lälgg den sedan på bakpappersklädda plåtar.
    6. Jäs i ca. 1 tim. till dubbel storlek. Värm ugnen till 225 grader.
    7. Grädda bröden i ca. 25 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben