Citron- och blåbärskaka

Serverar: 10-12 portioner

Underbart god och frisk kaka.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citron
  • 2-3 dl blåbär
  • Citronglasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1-2 tsk rivet citronskal
  • 2-3 msk färskpressad citron
  • Instruktioner

    1. 175 grader, smörj och bröa en hålform, ca 2 liter - funkar sådär med en vanlig form så håll er till hålformen.
    2. Rör smör och socker poröst, tillsätt sedan ett ägg i taget uder vispning.
    3. Blanda de torra ingredienserna, varva ner i smeten tillsammans med filmjölken. Tillsätt citronskal och citronsaft och rör ihop.
    4. Häll i hälften av smeten i formen, strö över hälften av blåbären (dock inte förmånga kan jag påpeka, då delar kakan sedan gärna på sig när man ska vända på den just där de ligger... ) och sedan resten av smeten och resten av blåbären på toppen.
    5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min. Vänta med att göra och hälla på glasyren tills kakan har svalnat!! Garnera glasyren med lite citronskal.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben