Citron- och chilifiskburgare

Serverar: 4 portioner

Smakrika burgare!

Ingredienser

  • 600 g hoki eller torsk
  • 0.25 dl ströbröd
  • 0.75 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½-1 röd chilifrukt
  • 1 dl hackad dill
  • Skal av 1 citron
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 1 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl till panering
  • Olja till stekning
  • Tillbehör
  • 4-8 hamburgerbröd
  • 70 g mild sallad tex machesallad
  • 3 fint skivade schalottenlökar
  • 3 tomater i tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 minuter. Skär fisken i små tärningar och grovhacka den sedan tills de börjar "smeta" lite. Skala och finhacka vitlök. Ta bort kärnor och mellanväggar och finhacka chilin.
    2. Blanda alla ingredienser till färsen och arbeta ihop till en smidig smet. Forma till 4 stora eller 8 små biffar och vänd dem i vetemjöl. Stek ca 4 minuter på varje sida i medelvärme eller tills de är genomstekta.
    3. Servera fiskburgarna i hamburgerbröd tillsammans med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben