Citron- och chilisill

Tid: 1 dag 40 minuter

Fräsch och god sill med vackra färger.

Ingredienser

  • 1 dl ättikssprit ( 12 %)
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 6 urvattnade sillfiléer
  • 1 citron
  • 1 tsk koriander
  • 8 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 röd chili
  • Instruktioner

    1. Blanda ättikssprit, socker och vatten till en lag. Koka upp. Riv skalet på halva citronen och pressa ut saften ur samma halva. Blanda ner i lagen tillsammans med korander, vitpeppar och lagerblad och låt koka upp på nytt. Låt kallna.
    2. Skär den andra citronhalvan i skivor och halvera sedan dessa. Skär pujolöken och chilin i tunna skivor. Skär sillen i mindre bitar och varav allt i en fin glasburk.
    3. Häll på lagen och ställ att mogna i kylen minst 1 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Dildo 9 april 2010

    "Fräsch och god sill med vackra färger." Hemska tanke om sillen var ofräsh. Eller om sillen inte var god. Är detta godare än t ex ABBA's sill på burk?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben