Citron- och fläderkyckling

Serverar: 2 portioner

Här mariners kycklingen i outspädd flädersaft och citron, serveras med en kall crème fraichesås.

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst
  • 1 dl outspädd flädersaft
  • ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1 dl örtolja
  • 1 dl crème fraiche
  • Örtolja
  • 1 dl god olivolja
  • 1 krm råsocker
  • ½ tsk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Börja med örtoljan. Mixa samtliga ingredienser och ställ kallt.
    2. Blanda marinaden. Krydda med salt och peppar.
    3. Dela vardera kycklingfilé på mitten så att det blir fyra tunna skivor. Låt kycklingbrösten vila i marinaden i kylskåp i ett par timmar.
    4. Torka av kycklingbrösten och grilla dem på hög värme.
    5. Blanda ihop crème fraiche och örtolja till en sås.
    6. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    susko 13 april 2009

    Mycket gott med marinaden och att sedan grilla köttet. Men var är örterna i örtoljan? Har det fallit bort i receptet. Hur som helst. Jag smulade i dragon och lade till en liten klick senap och ½ tsk. honung. Det förhöjde smaken och gjorde såsen lite fylligare. Men jag ska göra om den här måltiden. Ha en fin vår/Ulla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben